ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2022

imera athlitismou 22 4 imera athlitismou 22 5 imera athlitismou 22 3 imera athlitismou 22 2 imera athlitismou 22 1

Ο θεσμός της Ημέρας αθλητισμού είναι μια γιορτή που πέρα από τη χαρά του παιχνιδιού μάς θυμίζει πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή, ο συναγωνισμός, το ευ αγωνίζεσθαι, η αλληλεγγύη και η κίνηση στη ζωή μας εν γένει. Η Σχολή μας παραδοσιακά γιορτάζει με μεράκι την ημέρα αυτή από την πρώτη χρονιά που θεσμοθετήθηκε, προσπαθώντας κάθε χρόνο να γνωρίζει λιγότερο δημοφιλή αθλήματα στους μαθητές της με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών και δασκάλων. Φέτος, οι μαθητές του γυμνασίου φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ. Οι προπονητές της ιστορικής Αδελφότητας συντόνισαν κυκλικά όλα τα τμήματα σε αθλητικές δραστηριότητες.
Επιπλέον, τα παιδιά παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μουσείο Μπάσκετ της ΧΑΝΘ, όπου πρωτοπαίχτηκε η καλαθοσφαίριση στην Ελλάδα το 1924.
Και του χρόνου, με πολύ παιχνίδι!!

Ανώμαλος Δρόμος 2000 μέτρων στο Καυταντζόγλειο Στάδιο

2019 anomalos dromos gumnasion 2 2019 anomalos dromos gumnasion 1 2019 anomalos dromos gumnasion 3

Ήταν μια μάλλον δύσκολη μέρα για όσους μαθητές συμμετείχαν στον ανώμαλο δρόμο που διοργάνωσε η  Διεύθυνση Β/θμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης ,την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, καθώς έτρεξαν σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης και ψυχρού αέρα. Η Σχολή μας εκπροσωπήθηκε από τα 6 κορίτσια και αγόρια, προκριθέντες του εσωτερικού αντίστοιχου αγώνα. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια για την αξιοπρεπή παρουσία τους, και κυρίως στη μαθήτρια Σοφία Παπαχρήστου, η οποία κατέλαβε την Τρίτη θέση.

Η Σχολή Καλαμαρί για 8η Συνεχή Χρονιά στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.

 
  nixterinos imimarathonios
 
Κείμενο της Σμαράγδας Αρκούδα, μαθήτριας α’1  γυμνασίου
 
Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου συμμετείχα για πρώτη φορά στα 5χλμ του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. Τρέξαμε μαθητές του σχολείου μας διαφορετικών ηλικιών με συνοδό τη γυμνάστριά μας, κα Μαντώ Γαβριηλίδου. Μας εμψύχωνε. Δεν αγχώθηκα ιδιαίτερα, αντιθέτως ήμουν ήρεμη, ενθουσιασμένη και στην πορεία του αγώνα ένιωθα να πετάω! Το κλίμα ήταν χαρούμενο και η μουσική υπέροχη. Δεν με απασχόλησε η θέση του τερματισμού, αισθανόμουν καταπληκτικά, μου αρκεί που ήμουν χαρούμενη! Θα μείνει για πάντα μια εμπειρία αξέχαστη!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού 2019

athlitikes drastiriotites 2019 1 athlitikes drastiriotites 2019 2 athlitikes drastiriotites 2019 3 athlitikes drastiriotites 2019 4
athlitikes drastiriotites 2019 5 athlitikes drastiriotites 2019 6 athlitikes drastiriotites 2019 7 athlitikes drastiriotites 2019 8
athlitikes drastiriotites 2019 9 athlitikes drastiriotites 2019 10 athlitikes drastiriotites 2019 11  

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ήρθαν σε επαφή με διάφορα αθλήματα , όπως τοξοβολία, ξιφασκία, κωπηλασία, ποδηλασία, και δοκίμασαν τις επιδόσεις τους σ΄αυτά.

Διοργανώθηκαν ακόμη ενδοσχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου και βόλλεϋ, όπως και ο εσωτερικός αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίου- Λυκείου.
Με τη συμμετοχή στους αγώνες και το παιχνίδι συνειδητοποίησαν τα οφέλη της άθλησης , της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής της Σχολής διοργάνωσαν άρτια όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις.

All Star Game 2019

 AllStar1

 

 

AllStar3 

 


Η καλαθοσφαίριση στη χώρα μας πρωτοπαίχτηκε στην αλάνα της ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκης πριν από 100 χρόνια. Για τους εορτασμούς της επετείου η Ομοσπονδία διοργάνωσε αγώνες γυμνασίου 3x3 στο γήπεδο «Μίμης Τσικίνας» της ΧΑΝΘ. Η Σχολή μας εκπροσωπήθηκε επάξια από 8 μαθητές που κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο τουρνουά.

Σελίδα 1 από 4

Copyright © 2024 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί | created by Τίκβα Χριστίνα

Search