Βράβευση Ομάδων Ρομποτικής FILON και THE PLAYERS από την FIRST LEGO LEAGUE

FILONRISE chairmansFILON THEPLAYERS

 

Διαδικτυακά αποχαιρέτισε όλη η κοινότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής την σεζόν 2019-2020 του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO LeagueCITY SHAPER», στην οποία συμμετείχαν 150 μαθητικές ομάδες και 1500 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου, δόθηκαν και τιμητικά βραβεία στις ομάδες που έλαβαν μέρος στους προκριματικούς αγώνες του διαγωνισμού αλλά και στις ομάδες που προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συμμετείχε στον διαγωνισμό με 2 ομάδες, τους FILON και τους THE PLAYERS, οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις με την άρτια συμμετοχή τους, την ομαδικότητα και την συμπεριφορά που επέδειξαν, με την μία ομάδα, τους FILON, να κερδίζει την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό της Ελλάδας.

H προσπάθεια των παιδιών μας και η αγάπη τους για την εκπαιδευτική ρομποτική επιβραβεύτηκε με έναν πολύ όμορφο τρόπο, αφού και στις δύο ομάδες μας δόθηκε το βραβείο “Chairmans Award” από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Σοφία Ζαχαράκη, το οποίο αποτελεί το ανώτατο βραβείο της First που αναγνωρίζει την αριστεία στο World Festival, ενώ στην ομάδα FILON που προκρίθηκε στον Μεγάλο Ελληνικό Τελικό, δόθηκε και το βραβείο “Rise Award”, από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ως αναγνώριση στη συνεχή προσπάθεια ατομικής και ομαδικής βελτίωσης.

Στην Διαδικτυακή εκδήλωση είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε και την κα Βούλα Πατουλίδου, την πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκη, η οποία μας εισήγαγε και στο νέο θέμα για τη σεζόν 2020-2021, που είναι ο αθλητισμός. Στην παρέα μας βρισκόταν και η κυρία Ζέτα Δούκα, Ambassador της EDUCATION UNLIMITED, η οποία τόνισε για ακόμη μια φορά τη σημασία της ρομποτικής στη ζωή όλων μας, αλλά και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ, κος Gregory W. Pfleger, Jr, ο οποίος αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο σε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας βοηθάνε στην επίτευξη των στόχων μας. Τέλος, όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ακούσουν τις συμβουλές των Seshan Brothers, παγκόσμιων πρωταθλητών της FIRST LEGO League 2018, αλλά και της Ειρήνης Τσατραφίλη, της Ελληνίδας Μαθήτριας, Μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής που εκπροσώπησε την Ελλάδα μας στο FIRST Global.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στον FLL Greece και στην Eduact για την τόσο όμορφη διοργάνωση και για την προσπάθεια που καταβάλλουν κάθε χρόνο, ώστε να είναι τα παιδιά μας χαρούμενα, διδάσκοντάς τους αρετές όπως η ομαδικότητα, η αποδοχή, η ευγενής άμιλλα, η συνεργασία.

Πολλά όμως συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά και στους μαθητές μας, τα δικά μας αυτά παιδιά, που μας συγκίνησαν με την προσπάθειά τους και μας έκαναν περήφανους!

Οι ομάδες FILONκαι ThePlayersαποτελούνται από τους μαθητές:

FILON: Βίκτωρ Καλαϊτζής, Αριάδνη Ορφανίδου, Έλενα Σκίνεβα, Αναστασία Τσίκουλα, Άγγελος Χλιαπατούδης

ThePlayers: Σταύρος Ζηκούλης, Χριστόδουλος Ζωνίδης, Χρήστος Κουϊρουξής, Στέφανος Μελισσηνός, Κωνσταντίνος Περδικάκης, Γιώργος Ποζίδης, Δανιήλ Σαπόρτα, Δημήτριος Στεφάνου

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Καρδάκου Ιωάννα, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί

Η Ομάδα FILON του Καλαμαρί στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρομποτικής First Lego League

 

IMG 20200215 103507 1 Project Home Filon 1

H ομάδα FILON του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, ύστερα από τη συμμετοχή της στους Προκριματικούς Αγώνες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής First Lego League, κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο της για την επόμενη φάση του Διαγωνισμού.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την τόσο αξιοπρεπή παρουσία τους.

Η ομάδα ανανεώνει το ραντεβού της για τον Μεγάλο Ελληνικό Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Καλή επιτυχία παιδιά μας!

Ομάδα FILON: Βίκτωρ Καλαϊτζής, Αριάδνη Ορφανίδου, Έλενα Σκίνεβα, Αναστασία Τσίκουλα, Άγγελος Χλιαπατούδης

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Καρδάκου Ιωάννα, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί

 

Συμμετοχή των ομάδων FILON και The Players του Καλαμαρί στον Διαγωνισμό FLL

Filon The Players

Για πρώτη χρονιά, οι ομάδες FILON και The Players του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, συμμετείχαν στους Προκριματικούς Αγώνες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής «First Lego League”, που πραγματοποιήθηκαν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2020, στο Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι ομάδες της Σχολής διαγωνίστηκαν με περισσότερες από 70 ομάδες, προερχόμενες από άλλα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, από ιδιωτικά κέντρα εκπαιδευτικής ρομποτικής και από συλλόγους, κατορθώνοντας να αποσπάσουν θετικές κριτικές, με τη μία ομάδα να προκρίνεται στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού, στους Τελικούς Πανελλήνιους Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό.

Οι ομάδες FILON και The Players αποτελούνται από τους μαθητές:

FILON: Βίκτωρ Καλαϊτζής, Αριάδνη Ορφανίδου, Έλενα Σκίνεβα, Αναστασία Τσίκουλα, Άγγελος Χλιαπατούδης

The Players: Σταύρος Ζηκούλης, Χριστόδουλος Ζωνίδης, Χρήστος Κουϊρουξής, Στέφανος Μελισσηνός, Κωνσταντίνος Περδικάκης, Γιώργος Ποζίδης, Δανιήλ Σαπόρτα, Δημήτριος Στεφάνου

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Καρδάκου Ιωάννα, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί

4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

2018robotsfestival 2018robotsfestival1

 

Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας 

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γιάγκος Αντώνης, Δελιγκάς Αλέξης, Κωστόπουλος Βασίλης, Χλιαπατούδης Εφραίμ απέσπασαν το βραβείο πρωτότυπης ιδέας στο 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής για την εργασία τους Agro Robot. Η ρομποτική κατασκευή που ανέπτυξαν έχει ως σκοπό την αυτοματοποίηση της διαδικασίας της συγκομιδής στη γεωργία. Το ρομποτικό σύστημα αναγνωρίζει μέσω αισθητήρα χρώματος τα ώριμα φυτά και τα συλλέγει ενώ ρίχνει λίπασμα στα υπόλοιπα.

Το ΜΦΡ διοργανώνεται από το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, της ΔΕΠΠΣ, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

2016 12 11 mfr 4 2016 12 11 mfr 3 2016 12 11 mfr 2

 

Βραβείο Αυτενέργειας

Οι μαθητές του Ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αγγελίδης Άγγελος, Δελιγκάς Αλέξιος, Καλογεράκης Γεώργιος, Καμπέρης Γεώργιος, Χαραλαμπίδης Χρήστος  και Χλιαπατούδης Εφραίμ εκπροσώπησαν τον όμιλο στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016. Η παρουσία τους ήταν εξαιρετική και μάλιστα απέσπασαν βραβείο. Η εργασία τους Robotic Arm αφορά την εκπόνηση εργασιών από απόσταση κινώντας έναν ρομποτικό βραχίονα με τη χρήση ενός συστήματος ελέγχου που προσαρτάται στον βραχίονα του χειριστή. Η κατασκευή περιελάμβανε και ένα σύστημα διαχωρισμού υλικών με τη χρήση αισθητήρα χρώματος.

Σελίδα 1 από 2

Copyright © 2024 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί | created by Τίκβα Χριστίνα

Search