Εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN

cern 2024 2 cern 2024 3

Από την Πέμπτη 22/2 έως την Κυριακή 25/2, 25 μαθήτριες και μαθητές της Β Λυκείου του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Ελβετία στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής στο CERN.
Ξεκινήσαμε την εκδρομή μας από το υπερσύγχρονο ερευνητικό κέντρο Paul Scherer Institut στα περίχωρα της Ζυρίχης, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σύγχρονες τεχνολογίες μελέτης υλικών και να δουν την μοναδική τεχνολογία θεραπείας καρκίνων με δέσμες πρωτονίων (Proton Therapy).
Οι επόμενες δύο μέρες ήταν αφιερωμένες στο CERN και στον επιταχυντή. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παρασκευής αντιύλης και τον επιταχυντή LEIR. Συμμετείχαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον workshop, στο οποίο πειραματίστηκαν με τους υπεραγωγούς, είδαν επιστημονικά show από τους ανθρώπους του CERN και επισκέφτηκαν το Science Gateway για να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του ερευνητικού κέντρου.
Η εκδρομή εμπλουτίστηκε με την επίσκεψή μας στα Ηνωμένα Έθνη (UN) και στο Ολυμιακό Μουσείο της Λωζάνης, αφήνοντας στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις!

Copyright © 2024 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί | created by Τίκβα Χριστίνα

Search